Voetproblemen

Eelt:

Eelt is een verdikking van de huid welke ontstaat door veel druk en / of wrijving.
Een dun laagje eelt op je huid is normaal en werkt beschermend. Wordt het echt veel dan kan het hinderlijk en zelfs tot klachten leiden.

Likdoorn:

Een likdoorn is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. De verdikking treedt niet alleen naar buiten toe op, maar wordt naar binnen gedrukt in de vorm van een omgekeerde piramide.

Kloof:

Een kloof is een barst in een droge huid, meestal aan de hiel. De randen zijn hard terwijl de huid in de diepte dun en kwetsbaar is.
Advies; de huid regelmatig vet houden met een goede voetbalsem en / of aanschaffen van juist schoeisel.

Blaar:

Een blaar is een vochtophoping tussen de lagen van de huid of tussen de huid. Vaak worden blaren veroorzaakt door knellende schoenen. Ook kan de oorzaak verhitting of juist bevriezing zijn. Deze blaren mogen nooit worden doorgeprikt en moeten worden behandeld door een arts.

Schimmelnagel:

Een schimmelnagel is te herkennen aan een verdikking van de nagelplaat met afbrokkeling, vooral aan de onderzijde. Schimmelnagels worden veroorzaakt door de trichofytie-schimmel.
Oppervlakkige schimmelnagels zijn goed te behandelen met een crème of tabletten, maar een consequente behandeling is noodzakelijk!